Tarikh            : 18 NOV 2018(AHAD)

Masa              : 0730Pm-0100Pm

Lokasi           : Pusat Internet Pekan Tampin

Bilangan       : 70 Orang

 

Tujuan:

  • Untuk memaklumkan dan menjadi salah satu pusat yang mampu untuk mengajar komuniti setempat kepentingan penjagaan keihatan dan saringan kesihatan seterusnya membantu pihak KOSPEN (Komuniti Sihat Perkasa Negara) dalam usaha meningkatkan mutu kesihatan komuniti setempat. Juga memberi tahu komuniti setempat bahawa kini mereka boleh menjalankan saringan kesihatan diPusat Internet.

 

Aktiviti:

Pemerikaan Pergigian.

Kami menjemput klinik pergigian untuk 

Tarikh            : 15 OKT 2018(ISNIN)

Masa              : 0800am-1200pm

Lokasi           : SMK TUNKU KURSHIAH

Bilangan       : 120 Orang

 

Tujuan:

  • Memberi kesedaran kepada pelajar-pelajar sekolah bahayanya penggunaan internet dan media sosial tanpa pengawasan. Juga bahayanya menyebaran sesuatu berita tanpa menyelidiknya terlebih dahulu. Malahan jenayah-jenayah yang sering berlaku atas talian.

 

Aktiviti:

Sekolah Menengah Tunku Kursiah menjemput wakil-wakil dari PI yang berhampiran untuk memberi ceramah dan perbentangan kepada para pelajar bahayanya jenayah siber.

Tarikh            : 02 NOV 2018 (JUMAAT)

Masa              : 0300Pm-0500Pm

Lokasi           : Pusat Internet Pekan Tampin

Bilangan       : 6 Orang

 

 

Tujuan:

  • Memberi latihan kepada pelajar untuk lebih mahir menggunakan internet & membantu dalam meningkatkan kecemerlangan dalam mata pelajaran terutama sains & matematik. Juga mengajar mereka cara untuk memahami sains & matematik dengan cara yang mudah dan menyeronokkan melalui bentuk permainan.

Aktiviti:

Para pelajar sekolah yang menyertai kelas diminta untuk membuka online kuiz Quizezz, yang mana memerlukan mereka untuk menjawab soalan-soalan yang telah disediakan mengikut masa yang disediakan.

Tarikh            : 09 NOV 2018 (JUMAAT)

Masa              : 0300Pm-0500Pm

Lokasi           : Pusat Internet Pekan Tampin

Bilangan       : 6 Orang

 

Tujuan:

  • Menggalakkan penggunaan internet kepada pelajar melalui pembelajaran secara atas talian dengan subjek yang berkaitan di sekolah. Aktiviti menggunakan kahoot website.

Aktiviti:

Para pelajar diminta menggunakan kahoot untuk menjawab soalan-soalan yang berbentuk pembelajaran dalam bentuk yang menyeronokkan.

Tarikh            : 15 OKT 2018(ISNIN)

Masa              : 0300Pm-0500Pm

Lokasi           : Pusat Internet Pekan Tampin

Bilangan       : 11 Orang

 

Tujuan:

  • Menggalakkan aktiviti keusahawanan dalam komuniti setempat. Memberi peluang kepada masyarakat untuk melakukan perniagaan dalam bidang kecantikan/kosmetik.  

 

Aktiviti:

Para peserta AIM didedahkan cara penjagaan kulit dengan betul oleh wakil Mary Kay dan para peserta diarahkan untuk melakukan secara praktikal. Selepas sesi penjagaan kulit para peserta didedahkan dengan cara solekan asas.